QAS holidays

Zoekcode of naam product

Pacific


Samoa

Land Oppervlakte: 2.831 km²
Aantal Inwoners: 220.000
Hoofdstad: Apia
Officiële Taal: Officiële talen zijn Samoaans en Engels.
Muntsoort: Tala

Creditcards: Creditcards worden geaccepteerd. Houd er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank. Er zijn voldoende geldautomaten op Samoa.

Tijdzone: UTC +12

Electriciteit: 230V (Stopcontacten zijn geaard en hebben drie rechthoekige gaten)

Landcode: +685

Klimaat: Samoa heeft gedurende het gehele jaar een aangenaam zonnig klimaat, met een temperatuur tussen de 22 en 30 graden Celsius. De maanden mei t/m november zijn het droogst en koelst. De maanden december t/m april zijn iets warmer. Met name aan de oostzijde van de bergachtige eilanden valt in deze periode veel regen. De luchtvochtigheid is dan op de eilanden iets hoger, maar een continue passaatwind maakt het toch aangenaam.

Reisdocument: U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Samoa. Een retour- of doorreisticket is verplicht en minimaal 1 lege pagina in uw paspoort voor stempels. Vliegt u via Los Angeles dan dient u een zgn. ESTA formulier in te vullen. Dit kan online via het Elektronische Systeem voor Reistoestemming

Visum: Een visum is niet vereist bij een verblijf van ten hoogste 3 maanden. U dient bij vertrek een vertrekbelasting te betalen van circa 65 Samoa tala per persoon.

Gezondheid Bij reizen naar veel (sub)tropische bestemmingen zijn vaccinaties of andere voorzorgsmaatregelen aanbevolen of zelfs verplicht. Vaak moeten deze middelen een bepaalde tijd voor vertrek worden toegediend. Zorg dat u vier tot zes weken voor uw vertrek de juiste informatie inwint over het gebied dat u gaat bezoeken. U kunt hiervoor ook terecht bij TravelClinic Rotterdam

Adres

QAS holidays
Egelantiersstraat 130
1015 PR Amsterdam
+31 (0)20-6838081
info@qasholidays.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur

Noodnummer buiten kantooruren

+31 (0)610409621

Winner of:

The First and Fifth Iron Boomerang Award
for best overall touroperator to Australia

Ubuntu Award
for most divers product to South Africa