QAS holidays

Zoekcode of naam product

Afrika


Oeganda & Rwanda

Oeganda
De Republiek Oeganda is sinds 1986 weer toegankelijk voor toerisme en heeft een fascinerend natuurlijke schoonheid. Ecologisch gezien ligt Oeganda op het punt waar de Oost-Afrikaanse savanne samenkomt met de West-Afrikaanse jungle. Het land varieert dan ook van uitgebreid savannelandschap, bergen en tropische regenwouden tot het grote Lake Victoria.

Hoogtepunten zijn onder meer zoektochten naar de berggorilla's in Bwindi Impenetrable National Park, observaties van chimpansees in Kibale Forest, safari's per boot en raften op de versnellingen van de Nijl. De zogenaamde ‘Mountains of the Moon’, de besneeuwde bergtoppen van de Rwenzori Mountains zijn weer populair bij klimmers. Het Queen Elizabeth National Park is het meest wildrijke park van Oeganda. Er leven kuddes olifanten, buffels, nijlpaarden, bavianen en uiteenlopende antilopensoorten.

De hoofdstad van Oeganda is Kampala en de internationale luchthaven ligt bij Entebbe, 40 kilometer van de hoofdstad. Het land is een smeltkroes van culturen, zoals blijkt uit het bestaan van meer dan 30 verschillende inheemse talen die behoren tot 5 verschillende taalgroepen. De officiële talen zijn Kiswahili en Engels.

Rwanda
Rwanda, land van de 1000 heuvels, is gelegen in het centrale deel van Afrika en heeft veel historie en overweldigend natuurschoon. Het toerisme in Rwanda neemt snel toe.

Er zijn vele interessante bezienswaardigheden in Rwanda, waarvan een bezoek aan de berggorilla's in het Volcanoes National Park wel tot de belangrijkste behoort. In dit gebied leven nog 7 gorilla families, waar 8 permits per dag worden vrijgegeven. Andere aanraders in dit land zijn wandelen langs de watervallen in Nyungwe Forest National Park, op game drive in Akagera National Park en ontspannen aan de stranden van Lake Kivu. De hoofdstad Kigali is ook een zeer interessante stad en heeft een grote variëteit aan bloem- en boomsoorten.

Links vindt u onder Tours een voorbeeld van een combinatiereis Oeganda & Rwanda, waar een bezoek aan de berggorilla’s zeker niet ontbreekt.

Adres

QAS holidays
Egelantiersstraat 130
1015 PR Amsterdam
+31 (0)20-6838081
info@qasholidays.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur

Noodnummer buiten kantooruren

+31 (0)610409621

Winner of:

The First and Fifth Iron Boomerang Award
for best overall touroperator to Australia

Ubuntu Award
for most divers product to South Africa