QAS holidays

Zoekcode of naam product

Afrika


Tanzania

De Republiek Tanzania is op gebied van safari een waar walhalla. De populatie aan wild is verbluffend in dit land. De internationale aanvlieghavens van Tanzania zijn Dar es Salaam aan de oostkust en Arusha in het noorden. Deze laatste stad is gelegen aan de voet van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro (5.895 meter). Het noorden van Tanzania is het meest bezochte deel van het land vanwege de interessante parken die er zijn gelegen, zoals het Serengeti National Park, Ngorongoro Conservation Area, Lake Manyara National Park, Tarangire National Park en Arusha National Park. In dit gebied leeft het herdersvolk de Masai, getypeerd door hun eeuwenoude tradities en levenswijze.

Tanzania kent tevens nog een aantal verborgen geheimen met zeer exclusieve parken die minder vaak worden aangedaan. Hieronder vallen Selous Game Reserve, Ruaha National Park, Katavi National Park en Mahale Mountains National Park.

Een safari door de nationale parken wordt vaak gecombineerd en afgesloten met een verblijf aan de kust of op een van de eilanden voor de Tanzaniaanse kust. Het meest bekende eiland is Zanzibar, ook wel het specerijeneiland genoemd. Zanzibar stad (Stone Town) kent een rijke geschiedenis en is een mengelmoes van de Afrikaanse cultuur met Arabische invloeden. Dit stamt nog uit de tijd dat er handel werd gedreven in slaven en specerijen naar het Oosten. Het eiland Pemba maakt tevens deel uit van de Zanzibar archipel en is bekend als het groene eiland.

Adres

QAS holidays
Egelantiersstraat 130
1015 PR Amsterdam
+31 (0)20-6838081
info@qasholidays.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur

Noodnummer buiten kantooruren

+31 (0)610409621

Winner of:

The First and Fifth Iron Boomerang Award
for best overall touroperator to Australia

Ubuntu Award
for most divers product to South Africa