QAS holidays

Zoekcode of naam product

Afrika


Kenia

Kenia ligt aan weerszijden van de evenaar en is circa 17 maal groter dan Nederland. De officiële talen zijn Engels en Swahili. Het land kent verschillende bevolkingsgroepen, waarvan het Masai volk wel het meest bekend is. Dit sterk onafhankelijke herdersvolk hanteert nog steeds oude tradities en rituelen als een integraal onderdeel van hun dagelijks leven. Kenia’s hoofdstad Nairobi is binnen een eeuw veranderd van een brak onbewoond moerasgebied tot een bloeiende moderne hoofdstad.

Het land heeft een enorm topografische diversiteit. De Indische Oceaankust rondom Mombasa is een
tropisch paradijs met witte zandstranden en blauwe wateren met koraalriffen. Het noordelijke deel van Kenia is dunbevolkt door het dorre droge woestijngebied. Meer richting het centrale deel wordt het landschap groener en rondom de hellingen van Mount Kenya, de hoogste berg van het land (5199m), is de grond zelfs zeer vruchtbaar.

Kenia kent een groot aantal zeer interessante parken met een onnoemelijke populatie aan wild en gevarieerde vegetatie: Samburu National Reserve, Lake Nakuru National Park, Lake Naivasha National Park, Masai Mara National Reserve, Amboseli National Park en Tsavo National Park. Deze parken worden aangedaan tijdens de safari’s die QAS holidays aanbiedt in de brochure en op deze website.


Adres

QAS holidays
Egelantiersstraat 130
1015 PR Amsterdam
+31 (0)20-6838081
info@qasholidays.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur

Noodnummer buiten kantooruren

+31 (0)610409621

Winner of:

The First and Fifth Iron Boomerang Award
for best overall touroperator to Australia

Ubuntu Award
for most divers product to South Africa