QAS holidays

Zoekcode of naam product

Afrika


Botswana

Botswana is de grootste en meest natuurlijke wildernis in zuidelijk Afrika. Het is sinds 1966 een republiek en een échte democratie. Botswana werd als armste land gezien ten tijde van de onafhankelijkheid in 1966. Nu heeft het een gezonde economie en hoogste groeicijfer van de Afrikaanse landen. Het land heeft slechts 1.5 miljoen inwoners op een oppervlakte ter grootte van Frankrijk.

Gabarone is de hoofdstad en de officiële voertaal is Engels. Meer dan 70% van het land wordt in beslag genomen door de uitgestrekte Kalahari woestijn. In het noordwesten komt de Okavango rivier het land binnen, welke in de Kalahari woestijn uitmondt. Dit resulteert in 10.000 km2 waterwegen, genaamd de Okavango Delta, een uitgebreid netwerk van kanalen, rivieren en lagunes. In tegenstelling tot andere delen van Botswana komt in de Okavango Delta niet het grote wild voor, wel ziet u hier een enorme variëteit aan vogels, wel zo’n 500 verschillende soorten.

Botswana bestaat voor 17% uit nationale parken en vrijwel alle grote zoogdieren treft u hier aan. In het Moremi Game Reserve vindt u veel roofdieren. Het nabijgelegen Chobe National Park staat bekend om de grote aantallen olifanten. Tenslotte noemen we Makgadikgadi, een grote zoutpan.


Adres

QAS holidays
Egelantiersstraat 130
1015 PR Amsterdam
+31 (0)20-6838081
info@qasholidays.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur

Noodnummer buiten kantooruren

+31 (0)610409621

Winner of:

The First and Fifth Iron Boomerang Award
for best overall touroperator to Australia

Ubuntu Award
for most divers product to South Africa