QAS holidays

Zoekcode of naam product

Afrika


Namibië

Namibië wordt ook wel een land vol contrasten en extremen genoemd. Hier bevindt zich de oudste woestijn ter wereld, de Namib Desert, met zijn indrukwekkende hoge en roodgekleurde zandduinen. Het noordoosten van Namibië is het tegenovergestelde en grotendeels groen.

De bevolking is al even veelzijdig als het landschap. In de droge uithoeken van het land treft u de traditionele volkeren als de Himba’s en Bosjesmannen aan. Namibië werd in 1990 onafhankelijk. De hoofdstad van Namibië is Windhoek. Deze stad heeft nog Duitse invloeden. Dit is eveneens merkbaar in de plaatsen Lüderitz, Walvisbaai en Swakopmund, gelegen aan de kust.

Namibië kent 10 nationale parken, waarvan het Etosha National Park een van de bekendere wildparken is. Uiteenlopend groot wild is hier te zien en in het park zijn diverse overnachtingsmogelijkheden. De Fish River Canyon is tevens een bekend fenomeen, gelegen in het zuiden van Namibië. Qua grootte komt deze canyon op de tweede plaats, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. De Namib Desert heeft veel overeenkomsten met een maanlandschap. De enorme zandduinen reiken tot wel 300 meter hoogte. Langs de Skeleton Coast zijn in het verleden vele schepen gezonken. In het uiterste noorden ligt Kaokoland, een van de minst toegankelijke streken.


Adres

QAS holidays
Egelantiersstraat 130
1015 PR Amsterdam
+31 (0)20-6838081
info@qasholidays.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur

Noodnummer buiten kantooruren

+31 (0)610409621

Winner of:

The First and Fifth Iron Boomerang Award
for best overall touroperator to Australia

Ubuntu Award
for most divers product to South Africa