QAS holidays

Zoekcode of naam product

Afrika


Zambia

Zambia, officieel genaamd de Republiek Zambia, is gezegend met hoge plateaus, heuvels, valleien, uitgestrekte uiterwaarden en savannes. Het westelijke deel van het land is breed en vlak. In het regenseizoen is dit deel een weelderig moerasgebied. De oostelijke regio is een groot plateau dat geleidelijk stijgt van 900 meter boven de zeespiegel tot bijna 1800 meter.

Zambia staat bekend om de gastvrije en kleurrijke bevolking. De bijna 12 miljoen inwoners leven in harmonie met elkaar. Het is een van de meest verstedelijkte landen in zuidelijk Afrika. De bevolking is vooral geconcentreerd rond de hoofdstad Lusaka.

Meer dan 73 talen en dialecten worden er gesproken in Zambia, maar de officiële spreektaal is Engels. Hiermee kunt vrijwel door het hele land mee uit de voeten.

De Victoria watervallen liggen op de grens met Zambia en Zimbabwe. Van beide zijden kunnen de watervallen worden aanschouwd. Verder zijn er 19 nationale parken in Zambia. Hoewel niet allemaal even bekend, is er een aantal voorzien van een zeer rijk wildleven:
South Luangwa: wordt gezien als een van de top wildreservaten ter wereld.
North Luangwa: is nog zeer ruig en kan alleen worden aangedaan met een speciale licentie.
Kafue: een van de grootste parken in Afrika met een hoge wildpopulatie met veel kuddes antilopes Lower Zambezi: grote kuddes olifanten worden veel gespot langs de oevers van de rivier, waar u onder andere kunt kanovaren.


Adres

QAS holidays
Egelantiersstraat 130
1015 PR Amsterdam
+31 (0)20-6838081
info@qasholidays.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur

Noodnummer buiten kantooruren

+31 (0)610409621

Winner of:

The First and Fifth Iron Boomerang Award
for best overall touroperator to Australia

Ubuntu Award
for most divers product to South Africa