QAS holidays

Zoekcode of naam product

Afrika


Tanzania

Land Oppervlakte: 945.087 km² (ca. 23 x Nederland)

Aantal Inwoners: ca. 57 miljoen

Hoofdstad: Dodoma

Officiële Taal: Officiële taal is Kiswahili. In de toeristische gebieden kunt u ook wel met Engels uit de voeten.

Muntsoort: Shilling

Creditcards: Creditcards worden geaccepteerd in hotels en lodges. Houd er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank. Euro's en US dollars wisselen behoort ook tot de mogelijkheden. Pinnen bij een geldautomaat is niet mogelijk in Tanzania.

Tijdzone: UTC +3 (geen zomertijd)

Elektriciteit: 220-240V. U hebt een verloopstekker nodig. Stopcontacten zijn geaard en hebben drie ronde of rechthoekige gaten.

Landcode: +255

Klimaat: Tanzania kent een tropisch klimaat en heeft 2 regenseizoenen per jaar. De grote regen tijd vindt over het algemeen plaats in de periode eind maart tot begin juni. De korte regenperiode is in november. Het betreft hier vaak heftige tropische buien die de lucht vervolgens weer geheel kunnen klaren.

Migratie: Jaarlijks vindt in de Serengeti en de Masai Mara het natuurlijke spektakel plaats van de ‘Grote Trek’. Het betreft hier een kleine 2 miljoen gnoes, zebra’s en gazellen die binnen een jaar een cirkelvormige tocht maken van zo’n 1000 kilometer. De reden hiervoor is een voedzame maaltijd. Dit is sterk afhankelijk van de eerste regens. In de periode januari tot maart bevindt de grootste groep, de gnoes, zich in het zuidelijke deel van de Serengeti om te kalveren. Rond de maanden april en mei bevinden de kuddes zich in het westelijke deel en trekken zo langzaam richting het noorden van de Serengeti. Van augustus tot oktober zijn de gigantische groepen dieren te vinden aan de Keniase kant van de Masai Mara om hun tocht in zuidelijke richting te vervolgen.

Reisdocument: U hebt een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Tanzania. Een retour- of doorreisticket is verplicht.

Visum: Een visum is vereist. Dit kunt u voorafgaande aan uw reis online regelen. Hierbij de link naar de website: https://eservices.immigration.go.tz/visa/
Verder adviseren wij u een kopie te maken van uw paspoort en dit apart van uw reisdocumenten te bewaren.

Gezondheid: Bij reizen naar veel (sub)tropische bestemmingen zijn vaccinaties of andere voorzorgsmaatregelen aanbevolen of zelfs verplicht. Vaak moeten deze middelen een bepaalde tijd voor vertrek worden toegediend. Zorg dat u vier tot zes weken voor uw vertrek de juiste informatie inwint over het gebied dat u gaat bezoeken.

Plastic tassen: In Tanzania is per juni 2019 een nieuwe regel ingevoerd om plastic tassen te verbieden. Wanneer u op Schiphol of een andere luchthaven nog wat laatste inkopen heeft gedaan, zorg dan dat u het plastic tasje achterlaat of weggooit voordat u de douane in Tanzania passeert. Hersluitbare plastic zakjes of verpakkingen voor het meenemen van uw medicijnen of vloeibare stoffen worden (voorlopig) nog wel geaccepteerd.

Adres

QAS holidays
Egelantiersstraat 130
1015 PR Amsterdam
+31 (0)20-6838081
info@qasholidays.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur

Noodnummer buiten kantooruren

+31 (0)610409621

Winner of:

The First and Fifth Iron Boomerang Award
for best overall touroperator to Australia

Ubuntu Award
for most divers product to South Africa