QAS holidays

Zoekcode of naam product

Afrika


Kenia

Land Oppervlakte: 580.367 km² (ca. 14 x Nederland)

Aantal Inwoners: ca. 49 miljoen

Hoofdstad: Nairobi

Officiële Taal: Officiële talen zijn is Kiswahili, Engels en streektalen

Muntsoort: Shilling

Creditcards: Creditcards worden geaccepteerd. Houd er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank. Pinnen is nauwelijks mogelijk in Kenia. Geldautomaten vindt u alleen in Nairobi.

Tijdzone: UTC +3 (geen zomertijd)

Elektriciteit: 240V. U hebt een verloopstekker nodig. Stopcontacten zijn geaard en hebben drie rechthoekige gaten.

Landcode: +254

Klimaat: Kenia kent een tropisch klimaat. Over het algemeen is het warm en vochtig aan de kust, koel en vochtig in de centrale hooglanden en warm en droog in het noorden en oosten. De regenval is seizoensgebonden, hoewel het patroon en de omvang sterk verschillen van plaats tot plaats en van jaar tot jaar.

In grote lijnen kent Kenia 2 regenseizoenen. De grote regentijd vindt over het algemeen plaats in de periode eind maart tot begin juni. De korte regenperiode is in november. Het betreft hier vaak heftige tropische buien die de lucht vervolgens weer geheel kunnen klaren.

Migratie gnoes & zebra's: Jaarlijks vindt in de Serengeti en de Masai Mara het
natuurspektakel plaats van de ‘Grote Trek’. Circa 2 miljoen gnoes, zebra’s en gazellen maken een cirkelvormige tocht van zo ́n 1000 kilometer. Van januari tot maart bevindt de grootste groep, de gnoes, zich in het zuiden van de Serengeti om te kalveren. Rond de maanden april tot juli bevinden de kuddes zich in West- en Noord Serengeti. Van augustus tot oktober steken ze de grens over naar de Masai Mara.

Reisdocument: U heeft een geldig paspoort nodig dat tenminste nog 6 maanden geldig is na uw vertrek uit Kenia, met 2 lege pagina's voor officiële stempels. Een retour- of doorreis ticket is verplicht.

Visum: Een visum is vereist. Een visum kunt u aanvragen bij de Ambassade van Kenia in Den Haag. U kunt het visum voor Kenia ook eenvoudig online regelen via de volgende link: http://www.kenyaembassy.nl/

Gezondheid: Bij reizen naar veel (sub)tropische bestemmingen zijn vaccinaties of andere voorzorgsmaatregelen aanbevolen of zelfs verplicht. Vaak moeten deze middelen een bepaalde tijd voor vertrek worden toegediend. Zorg dat u vier tot zes weken voor uw vertrek de juiste informatie inwint over het gebied dat u gaat bezoeken.

Plastic tassen: In Kenia wordt een zeer streng beleid gevoerd en zijn plastic tassen verboden. Er worden boetes gegeven als u in het bezit bent van een plastic tasje. Wanneer u op Schiphol of een andere luchthaven nog wat laatste inkopen heeft gedaan, zorg dan dat u het plastic tasje achterlaat of weggooit voordat u de douane in Kenia passeert.

Adres

QAS holidays
Egelantiersstraat 130
1015 PR Amsterdam
+31 (0)20-6838081
info@qasholidays.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur

Noodnummer buiten kantooruren

+31 (0)610409621

Winner of:

The First and Fifth Iron Boomerang Award
for best overall touroperator to Australia

Ubuntu Award
for most divers product to South Africa