QAS holidays

Zoekcode of naam product

Afrika


Praktische Informatie Zuid-Afrika

Land Oppervlakte: 1.221.037 km²

Aantal Inwoners: 49.052.489

Hoofdstad: Pretoria

Officiële Taal: Officiële talen zijn Engels, Afrikaans, Ndebele­, Pedi­, Sotho,­ Swazi,­ Tsonga­, Tswana­, Venda,­ Xhosa­ en Zulu

Muntsoort: Zuid-Afrikaanse Rand, aangegeven met het symbool R.

Creditcards: De belangrijkste internationale creditcards zoals American Express, Diners Club, Mastercard en Visacard worden geaccepteerd. Het gebruik in kleinere steden en sommige winkels kan beperkt zijn. Benzinestations accepteren uitsluitend contante betaling. Bij de meeste banken vindt u een geldautomaat (ATM). Wanneer hier het Cirrus of Maestro vignet vermeld wordt, kunt u pinnen met uw bankpas.

Tijdzone: UTC +2 (geen zomertijd)

Electriciteit: 230V. U hebt een verloopstekker nodig. Stopcontacten zijn geaard en hebben drie ronde gaten.

Landcode: +27

Klimaat: Zuid-Afrika ligt op het zuidelijk halfrond, hierdoor zijn de seizoenen omgekeerd aan die van ons. Het klimaat in Zuid-Afrika is in tweeën te verdelen. Ten eerste de streek rondom de Kaap tot aan Port Elizabeth en ten tweede het binnenland tot aan het noorden, inclusief de kuststreek van KwaZulu-Natal en het Kruger National Park.

Voor de Kaap zijn de Afrikaanse zomermaanden en herfst de beste maanden. De winters kunnen kil en nat zijn, alhoewel de temperatuur redelijk is. Voor de binnenlanden en het noorden, inclusief Kruger Park en Kwazulu-Natal zijn de herfst- en wintermaanden (onze zomer) ideale maanden. Dieren zijn door de geringe begroeiing en gebrek aan water goed zichtbaar. In de zomermaanden (onze winter) kan het erg warm zijn. In deze periode valt tevens de meeste neerslag.

Autorijden: Het rondreizen per huurauto is enorm populair. Dat is niet zo vreemd want het land beschikt over een uitstekend wegennet met goede bewegwijzering. Men rijdt er aan de linkerkant van de weg. De benzine is een flink stuk goedkoper dan bij ons.

Zuid-Afrika is een groot land. Houdt u er rekening mee dat er behoorlijke afstanden gereden dienen te worden om van hoogtepunt naar hoogtepunt te komen. Op onze website vindt u een overzicht met de afstanden tussen de grotere plaatsen en steden in zuidelijk Afrika.

Veiligheid: Wanneer u reist, is het altijd belangrijk oplettend te zijn en uw gezond verstand te gebruiken. Vermijd de townships en centra van grote steden ’s avonds en ’s nachts. Let op uw spullen, laat deze niet duidelijk zichtbaar in de auto liggen. Wanneer u een autorondreis maakt raden wij u aan voor het donker te arriveren in uw accommodatie.

Reisdocumenten: U hebt een paspoort nodig dat nog minimaal 30 dagen geldig is na vertrek uit Zuid-Afrika. Het paspoort moet minstens 1 lege pagina bevatten. Een retour- of doorreisticket is verplicht.

BELANGRIJK: Het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijk onderdeel van deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een originele geboorteakte van hun kind(eren). Het ministerie heeft de ingangsdatum van deze wetswijziging gezet op 1 juni 2015.

Visum: Een visum is niet vereist voor een toeristisch verblijf van maximaal 3 maanden.

Gezondheid: Bij reizen naar veel (sub)tropische bestemmingen zijn vaccinaties of andere voorzorgsmaatregelen aanbevolen of zelfs verplicht. Vaak moeten deze middelen een bepaalde tijd voor vertrek worden toegediend. Zorg dat u vier tot zes weken voor uw vertrek de juiste informatie inwint over het gebied dat u gaat bezoeken. U kunt hiervoor ook terecht bij TravelClinic Rotterdam

Adres

QAS holidays
Egelantiersstraat 130
1015 PR Amsterdam
+31 (0)20-6838081
info@qasholidays.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 - 17:01 uur
za: 10:00 - 15:00 uur


Noodnummer buiten kantooruren

+31 (0)610409621

Winner of:

The First and Fifth Iron Boomerang Award
for best overall touroperator to Australia

Ubuntu Award
for most divers product to South Africa