QAS holidays

Zoekcode of naam product

Afrika


Zimbabwe

Zimbabwe, in het verleden Rhodesië genaamd, werd in 1980 onafhankelijk. De hoofdstad is Harare. Het land heeft in de laatste 10 jaar, politiek en economisch, zeer zware tijden doorgemaakt. Zimbabwe kende eind jaren ’90 zijn hoogste score in toeristische bezoekers. Door alle negatieve ontwikkelingen die volgden de jaren daarna, daalde dit percentage tot een dieptepunt. Victoria Falls was de enige toeristische trekpleister die tijdens de crisisjaren bezocht kon blijven worden. Vanuit toeristisch perspectief kruipt Zimbabwe langzaam uit het dal en kunnen inmiddels de overige prachtige hoogtepunten die het land kent weer veilig worden bezocht.

Zimbabwe is gelegen op een hoogvlakte. Het plateau bestaat voornamelijk uit grasland. De noordoostelijke grens van het land wordt gekenmerkt door de Zambezi rivier, waarlangs het uitgestrekte Lake Kariba zich bevindt. Noordelijk daarvan vindt u de absolute wildernis van Mana Pools National Park, bij de Lower Zambezi, waar kanotochten kunnen worden gemaakt. De Zambezi rivier stort zich niet ver van de grens met Botswana, bij Victoria Falls, in een afgrond van 100 meter diep. Dit is tevens de scheidingslijn tussen Zimbabwe en Zambia.

Het Hwange National Park, op circa 2 uur rijden van Victoria Falls, is beroemd om zijn kuddes olifanten en de leeuwen rots. Vanuit Bulawayo, gelegen in het zuidwesten en de tweede stad van
Zimbabwe, zijn de Matobo Hills te bezoeken. Het heuvellandschap met de rotsformaties kent een grote verzameling aan rotstekeningen, waarvan de oudste dateert van zo’n 13.000 jaar geleden. Andere hoogtepunten zijn de ruïnes van Great Zimbabwe bij Masvingo en de Eastern Highlands, met diep bebost en bergachtig landschap en de botanische tuinen bij Vumba Mountains.


Adres

QAS holidays
Egelantiersstraat 130
1015 PR Amsterdam
+31 (0)20-6838081
info@qasholidays.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur

Noodnummer buiten kantooruren

+31 (0)610409621

Winner of:

The First and Fifth Iron Boomerang Award
for best overall touroperator to Australia

Ubuntu Award
for most divers product to South Africa