QAS holidays

Zoekcode of naam product

Australië


Central Coast Sydney & Byron Bay (juni 2013)

Na afloop van de beurs in Sydney ben ik uitgenodigd om een korte tour naar 2 van mijn favoriete bestemmingen in Australië te maken, namelijk de Central Coast en Byron Bay in New South Wales. De reis was rond culinaire hoogtepunten georganiseerd dus was het onmogelijk niet op deze uitnodiging in te gaan.

In de ochtend werden we naar de prachtige baai Rose Bay gebracht. Hier stond het watervliegtuig voor ons klaar. Het is werkelijk spectaculair om op te stijgen richting het Opera House en vervolgens over de Harbour Bridge en de stad richting het noorden te vliegen. Na een korte maar schitterende vlucht landden we in Palm Beach en werden vervolgens naar Jonah’s Restaurant & Boutique Hotel gebracht. Een lunch (en zeker ook een overnachting) is hier meer dan de moeite waard. Het restaurant heeft een weids uitzicht, het eten is fantastisch en de Sauvignon uit Orange New South Wales is een aanrader.

Een watertaxi (een hele leuke manier van reizen!) bracht ons vervolgens naar Wagstaff alwaar onze transfer naar Bells at Killcare klaarstond. Bells is een smaakvolle accommodatie met een restaurant die zijn ingrediënten zo veel mogelijk vanuit de directe omgeving onttrekt.

Het diner was buitengewoon en de accommodatie is een aanrader (binnenkort op onze website!)

De volgende ochtend na een stevig ontbijt en een mooie wandeling vertrekken we richting Newcastle voor de vlucht naar Ballina (Byron Bay). Na een ‘bumpy’ vlucht en landing (we zaten in het staartje van een zware depressie) komen we aan in Byron Bay.

Dit voormalige hippiestadje heeft, ondanks de exploderende prijzen van onroerend goed, nog een vriendelijke atmosfeer. De eerste overnachting is in de Byron @ Byron Resort en Spa. Dit resort ligt even buiten de stad maar vanuit de ruime en prachtige kamers loopt u in 10 minuten naar het strand.

Na alle culinaire geneugten is het volgende dag tijd voor wat activiteiten; we gaan surf les krijgen. Hoewel ik niet meer de conditie en flexibiliteit van een aantal jaren terug heb, is dit zeker een leuke manier om kennis te maken met de surfcultuur van Byron Bay. Moe maar voldaan vertrekken we landinwaarts naar Mavi’s Kitchen bij Mount Warning voor de lunch. Dit restaurant is wederom een aanrader. Het koloniale restaurant in mooie tuinen biedt een heerlijke lunch. En, alsof het zo heeft moeten zijn, ontmoeten wij daar ook de huidige wereldkampioene surfen Stephanie Gilmore.

De overnachting is de komende nachten in de Beach Suites. Een prachtige accommodatie (grote kamers met eigen zwembad op het dak) maar niet voor elk budget. Het diner in het drukke ‘Italian at the Pacific’ is prima.

De volgende ochtend staat een kajak trip op het programma, vanwege rugproblemen heb ik hier zelf niet aan kunnen deelnemen maar ik heb begrepen dat dit een hele leuke trip is waarbij regelmatig grote groepen dolfijnen gespot worden.

Het verblijf in Byron Bay wordt afgesloten en het trendy St. Elmo Restaurant.

Voor mij een hernieuwde kennismaking met een prachtig stukje Australië.




Adres

QAS holidays
Egelantiersstraat 130
1015 PR Amsterdam
+31 (0)20-6838081
info@qasholidays.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur

Noodnummer buiten kantooruren

+31 (0)610409621

Winner of:

The First and Fifth Iron Boomerang Award
for best overall touroperator to Australia

Ubuntu Award
for most divers product to South Africa