QAS holidays

Zoekcode of naam product

Australië


Rondje Cairns

Cairns wordt vaak gebruikt als laatste stop voor de terugreis. Veel mensen verblijven hier een aantal dagen om vooral het Great Barrier Reef en het tropische regenwoud van Daintree te bezoeken.

Maar het is zeker aan te raden om een aantal dagen auto te huren en het rondje; Port Douglas, Atherton Tablelands, Mission Beach en Cairns te maken.

Vanaf de luchthaven van Cairns zijn we met de auto direct naar Port Douglas gereden. We verbleven in het luxe Coconut Grove appartementen hotel. Coconut Grove ligt heerlijk centraal in Port Douglas en de kamers zijn zeer ruim. Om bij te komen van de reis is het zeker aan te raden een sunset cruise met Poseidon te maken. Op deze manier bent u lekker in de buitenlucht zodat de welbekende jetlag wat later toeslaat. In Port Douglas vindt voldoende restaurantjes waar u buiten kunt eten.

De volgende dag zijn we richting de Atherton Tablelands gereden. Dit is een mooie route om te rijden. Mijn medereiziger is een grote fan van vliegtuigen uit de 2e Wereld Oorlog en bij Mareeba kunt u eventueel een rondvlucht met één van deze prachtige machines maken.

Onze volgende stop is Rosegums. De kleine resort is de ideale uitvalsbasis voor een paar prachtige wandelingen in het regenwoud. Onze tijd was beperkt maar in de vroege ochtend hebben we een wandeling gemaakt naar Platypus Creek. Zoals de naam al doet vermoeden leven er in deze kreek vogelbekdiertjes. Na enig tijd speuren hebben we dit unieke beestje uiteindelijk gespot!

Vervolgens langzaam afgedaald richting de kust naar Mission Beach. Bij Mamu is er een prachtige wandeling te maken en deze is zeker aan te raden. Uiteindelijk aangekomen in Mission Beach. Dit plaatsje heeft nog steeds de charme van Cairns zo’n 20 jaar geleden. Er is een prachtig strand en in het centrumpje vindt u welgeteld 4 (prima) restaurantjes. We verbleven in heerlijk ontspannen Castaway Resort gelegen aan het strand tegenover Dunk Island.

Na een lange en zeer gezellige avond in de bar van dit resort zijn we de volgende dag teruggereden naar Cairns.

Al met al een heerlijk ontspannen reis, zelfs in de korte periode die ons ter beschikking stond

Tropical North Queensland juni 2012

Adres

QAS holidays
Egelantiersstraat 130
1015 PR Amsterdam
+31 (0)20-6838081
info@qasholidays.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur

Noodnummer buiten kantooruren

+31 (0)610409621

Winner of:

The First and Fifth Iron Boomerang Award
for best overall touroperator to Australia

Ubuntu Award
for most divers product to South Africa